četrtek, 12. julij 2007

Utrinki: Ternate + Halmahera







Tak, se nekaj slik iz Ternatov in Halmahere, da si bote malo lazje predstavljali stvari tam. :)

K prejsnjem postu sem dodal sliko enga Argiope-ja (osastega pajka), ki jih je v tropih kar nekaj vrst. V ozadju seveda palme. :)

1) Mesto Ternate slikano iz njihovega grada.

2) Sidangoli - prevoz iz "pristanisca" v t.i. terminal oz. parkirisce, kjer cakajo vozniki, da dobijo dovolj folka za medkrajevni prevoz. :)

3) Prvi teren na Halmaheri, okolica Galele (glej prejsnji post), pred mojim nosom pa Nephila pilipes, mogoce najvecji primerek sploh do zdaj (po velikosti karapaksa in nog, z napihnjenim zadkom bi zgledala se dost vecja). Na sliki sicer kot, da nisem bil tak blizu, sem pa dejansko mel nos samo nekaj centi stran, tak da si lahko predstavljate razpon nog. :) aja, to je najvecja vrsta pajka, ki dela kolesaste mreze.

4) Drugi teren z lokalci na Halmaheri, okolica Tobela, na sliki pa kaca, ki so jo ubili na plantazah - verjetno jih je zmotla pri (ne)delu, kaj pa vem... :)

5) Tobelo, lokalec iz vasice ob robu mesta s svojo papigo, ki je sedela kar pred hiso in ni bila privezana ali v kletki. Kul! :)

6) Prevoz nazaj na Ternate - skepticen pogled v speed boat-u... :)

Pa drzite pesti, da boma jutri koncno nasla pravi gozd, v katerega se bo celo dalo it. LP! :)

EDIT: Opazo sem, da je pomesalo slike, ampak sej bote ugotovili kaj je kaj. :)

3 komentarji:

bojan pravi ...

Ojla sina, končno je spregovoril tudi leni foter. Saj res, da na svojem sluzbenem računalniku nimam interneta, lahko pa bi šel večkrat popoldne v službi na tega, na katerem sem zdaj.Ampak, lenoba za pisanje je huuda ... Tvoja sporočila sicer redno berem. Na zadnjih fotkah sem opazil posledice ''spanja'' v hotelih, ki jih omenjaš - tvoje podočnjake namreč. Si se mi kar malo zasmilil.
Na hitro nekaj o fuzbalu: iz kluba sta odšla Pekič in Pregl, Cipot si išče službo v Švici. Nekaj malega novih smo tudi dobli. Še pred tvojo vrnitvijo bo znano, ali bo Zaho novi športni direktor. V 2. kolu smo zmagali proti beograjskemu Hajduku z 2:0, naš golman je branu penal pred koncem. V soboto je povratna tekma, javim rezultat.Imejta se maksimalno lepo,pozitivno vzami tudi slabše izkušnje-če ne bi bil tam, tega ne bi nikoli vedel. Uživaj, kolikor se da!!

Matjaž pravi ...

Ne skrbi, ni tak hudo kot zgleda, spima kar dobro vecinoma. Malo manj udobno je blo samo na Halmaheri. Utrujen pa zgledam verjetno tud zato, ker so te slike nastale al na celodnevnem potovanju v vrocini al pa na terenu, ko smo cel dan hodli po vrocini. :)

Unknown pravi ...

Ejla=) kako kaj na drugemm koncu sveta?=)) Ma uni pajek ni nevaren? bbb, jst si ga nebi dal nikol na obraz=)
So pa sklice ful lepe, bravoo;)
No se slišmo, lepo se mej pa uživi... kar se da ne=))