torek, 3. julij 2007

Manado vol.2




Evo, še eno, tokrat veèerno javljanje. Pa da še napišem kaj, kar še nisem...ker potem pa boma en teden malo bolj bogu za leðima. :)

Hja, danes je bil malo dan za relaksiranje, malo pa za urejanje najine nadaljne poti in nakupovanje manjkajoèih malenkosti. To nama je ob indonezijski hitrosti vzelo cele 4 ure, potem pa je le še blo nekaj od tiste relaksacije - malo swimming pool-a. Sicer pa, kaj sma morala uredit. Vprašanje je blo enostavno, kam it po Halmaheri. Jutri namreè prek Ternatov (mali otoèek zahodno od Halmahere) potujema tja, kjer bo en teden malo bolj hardcore-ðungla terena al kak se bi temu reklo. Na Ternatih verjetno ne bo kaj dost za videt, razen èe naju kaj preseneti. Po tem, bo nekaj dni namenjeno severu Sulawesija, ki je sicer tukaj okoli Manada ena sama plantaža, palma kamor oko seže. Ni ravno gozd, ki ga midva išèema, zato boma morala kam drugam. Po Sulawesiju pa so bile opcije Sumatra, Kalimantan (prej omenjeno mesto je Balikpapan), zahod Jave (Bogor), Flores (velik otok na vzhodu) in Lombok (mali otok, ob Baliju). Je pa kar zanimivo sploh iskat stvari po mestu, ko ti taksist na vsako vprašanje odgovori z "yes" in se nasmehne. Potem pa vprašaš ene 5 ljudi da ti je približno jasno kje iskat in še ene par da najdeš stvar. :) No dovolj o indonezijski logistiki...

Ampak bi pa z malo volje Indonezijci lahko naredli precej veè iz svojega turizma. Oèitno so samo ljudje na Baliju to skapirali, ostalim pa še ni potegnilo. No, mogoèe jim še bo kdaj, èe jim ti suicide bomberi nebojo èist unièli še tega turizma, ki je. Namreè opažama, da je ful malo folka povsod, skor edina tujca sma tukaj in naju kar debelo gledajo vèasih, ko da sma kaka klovna (ja¸tud glasno in oèitno se nama smejejo:)).

Drugaèe pa bo zdaj v Indoneziji sploh ni blo videt neke pretirane revšèine, folk kar ok živi. Še najbolj bogo je v okolici Jakarte. Drugaèe pa po vaseh tu folk èist ok živi, mulci se vozijo z motorji, majo mobilce itd.

Drugaèe pa na terenu vidimna polno zanimivih èlenonožcev, od vretenèarjev pa veèinoma gekonèki šibajo okol. V Kaliurangu je blo po drevesih polno leopardjih (al nekaj podobnega), tu v Manadu so pa neki drugi. Še kaki zanimiv ptiè se vidi, ampak teh ne poznam po imenih. Ja, pa tiste agresivne opice (neki makaki) na Javi - sem posnel enga mladièka kak se mi radovedno približuje pol ga je pa kar nekaj prestrašlo in je zbežal nazaj mami za hrbet pa kukal ven. :)

Ne vem kaj še naj povem. Ja, to, da mam probleme s fotkièom. Oèitnop je vlaga že v Kaliurangu naèela Martinovega 300D (ne sekiraj se Martin, bomo že zrihtali;)), tak da se zdaj že nekaj dni igram bolj z videom in tu pa tam naredim kako sliko na telefonu. :)

Malo sem tud zbolel, ampak niè resnega, poln nos pa kašelj...bom mogoèe jaz komarje okužo, ne obratno. :)

Te tri prilepljenje slike so pa zaba iz gozda pri Kaliurangu, soncni zahod danes iz plaze tukaj in nek velik nosorozec, ki je mrtev zdel na enem hlodu. :)

Fajn se mejte!

P.S.: Tista slika, ki je ostala brez komentarja...to je Vogels hotel, tam kjer sma stanovala v Kaliurangu. Hotel, ki ga v Lonely-ju ze deset let omenjajo kot najboljsega pa se je izkazalo, da je stvar dalec od resnice. Lonley sux! :)

3 komentarji:

alma pravi ...

Hojla Matjaz,
Spet mama tu . Kakor vidis spremljam tvoje popotovanje . Ja, ni kaj rec, zelo zanimivo...ja kje pa je kaksna slika od vaju dveh?
Upam, da bo tukaj kjer sta sedaj uspesno. Pazi nase , da ne se bolj zbolis. Mogoce je pa od klime tam doli? Kaj so res tam sledi leopardov? Ni to nevarno? Kaj pa pajki, jih ni??? Slikice so drugace lepe , some vec bi jih imeli. Upam , da bo Martinov fotoaparat v redu in bos lahko slikal.
Uzivaj kar se da in lepo se imej.
LP
mama

Anonimni pravi ...

Brez skrbi - mislim, da je Matjaz imel v mislih leopardje gekone/kuscarje...ne leopardov.

En lep pozdrav iz Ljubljane vsem:)

PS: Matjaz, ne na mravlje pozabt;0

alma pravi ...

Hojla Matjaz,

Kaj se dogaja? Kaj se ne bos nic vec javil? Tudi tvoj mobilec vec ne dela.
No, upam , da prideta kmalu kam v bolj civiliziran svet in se kaj kmalu slisimo.
LP
mama