petek, 13. julij 2007

Iskanje gozda na Sulawesiju, prvic


Danes sma sla iskat dober gozd vzhodno od Manada proti rezervatoma Dua Saudara in Tangkoko-Batuangus. Tam so nama hotli vstulit njihovega vodica, ampak sma jih nasrala, da bi si danes rada samo plazo (samo crn vulkanski pesek) ogledala in okolico in se jutri tja preselila. Tak da sma pri plazi dala soferju voljno za par urc in sla sama v gozd. Gozd je bil kar ok, samo ful suh, tak da kaj dosti tega kar sma iskala nisma nasla, nekaj pa le. Na poti nazaj sma potem se raziskala en fragment, ki sma ga nasla in je bil bolj vlazen in podoben dezevnemu gozdu, ampak je bil pac samo fragment sredi plantaz. Res je obstajala opcija, da bi se preselila nekam tja, ampak se ne boma, ker rabima bolj vlazen gozd. Naslednje dni boma probala najt se kaj druga.

Drugace pa sma vidla nekaj impresivnih dreves (sicer ne tolko kot sma upala), od vretencarjev vecinoma kuscarje (med bolj vidnimi so bli neki veliki skinki), med nevretencarji pa tak polno vsega. Primer - v enem preperelem storu sem recimo cisto slucajno odkril termite...potem pa sem videl akcijo. Ker sem malo poskodoval stor, je bla med termiti panika, kar so zacele izkoriscat ene mravlje (kar velike, ampak malostevilne). Hodile so nekje iz notranjosti debla in pobirale vsaka po enega termita. Zgledale so, kot da tocno vejo kaj hocejo. :)

LP vsem!

9 komentarjev:

Zero-Sen pravi ...

Slike izbruha neom dobil, za plavega pajka slabo kaze...c c c c

O fuzbalu ti je tak ze foter dosti napisal, tolko da ti povem, da je Pekic sol na madžarsko :)

Aja na potezi si :)))))

:*

alma pravi ...

Hojla Matjaz,
Zdaj pa smo bolj na vezi in samo upam, da bosta nasla zeljeni gozd. Kar ne morem verjeti , da tam ni gozda. Hmmm...zelo zanimivo drevo..
Kako veliki pa so tisti kuscarji, ki plazijo tam okrog?
Doma je vse po starem, pajkom dajem piti , onim hroščem pa solato in vodo...hahaha
LP
mama

Matjaž pravi ...

Zero, zal nebos docakal slike kake erupcije al pa kaj, sploh pa ne iz Halmahere, ker tam [pojma nismo meli da se kaj dogaja. :) Bos pa dobo malo dima iz Merapija, lava je bla pa lani al predlani menda. :)

Mama - ja, Indonezijci so si cist unicli naravo, povsod so same palme, prav neverjetno. Gozd je smo se v rezervatih. Pa hvala za hranjenje zival. :)

Zero-Sen pravi ...

good enough :))))

ti samo pridi nazaj, nic nea rabis nosit :)

oziroma sebe prinesi celega nazaj :)))

:*

Zero-Sen pravi ...

PRESTOPNI ROK - CIPOT V LUZERN, WILLY FONDJA 2 LETI V VIJOLIČASTEM



(14.07.2007)
Fabijan Cipot se je poslovil od vijoličastega dresa - kariero bo nadaljeval v švicarskem FC Luzernu. Tako bo njegovo mesto zapolnil 24- letni francoski branilec Willy Fondja, ki je z vijoličastimi sklenil dveletno sodelovanje.

Anonimni pravi ...

A kaksne slike termitozerk ti pa ni ratal narest? Camponotus najverjetneje, al pa celo kaksna Ponera...

Unknown pravi ...

:))

ona nephila je genijalna! :)
pozdrav!

P.S. u europi su lubenice i dalje najbolje hladne!

Zero-Sen pravi ...

Ker ti ata noče sporočit slabe novice (verjetno je jezen ;)), ti jo bom pač jaz . Naši so na povratni uspešno zgubli 5:0.

Trener Marijan Pušnik je bil povsem na tleh: "Katastrofalni poraz! Nočna mora! Nobena linija ni delovala. V prvih minutah nismo izkoristili stoodstotnih priložnosti, nato pa igrali na silo. To je eden težjih porazov v moji trenerski karieri. Nasprotnika nismo podcenjevali. Vedeli smo, da bo tekma težka. Igra ni stekla, Hajduk pa je štirikrat streljal in štirikrat zadel."

Matjaž pravi ...

Zero, hvala za vse novice. Sej kolko uspem spremljam dogajanje, ampak pridejo prav taka javljanja. :) Sicer pa ne skrbi, ce si ti zelis, da pridem cel in zdrav domov pa te ze moram prit, ne. ;)

Kris, slik zal ni, fotkic mi ne dela ze od Kaliuranga dalje. Sem probal nekaj posnet, ampak ne vem kak je ratalo zarad slabe svetlobe pa kamera tud ni ne vem kak dobra pri makro ostrenju (se moram sam spilat). Sem pa vzel mravlje in termite od tam, bomo pogledali. :)

Marija, tkaj ne mores racunat, da ti bodo stvari, ki morajo bit mrzle vedno tudi prinesli mrzle. MAmo pa tud mi lubenico za izbiro pri zajtrku. :) Zraven ful dobrega, sladkega ananasa. ;)